Aşırtmalı Aba Türkiye Şampiyonası muhteşemdi
Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonada 30 kiloda Ersagün Selvi, 35 kiloda Oğuzhan Taşkıran, 45 kiloda Yunus Emre Doğan, 45 kiloda Levent Taşkın, 50 kiloda Hüseyin Kekçe, 55 kiloda Ahmet Çınar, 60 kiloda Ufuk Doğan, 66 kiloda Burak Öztürk, 74 kiloda Fatih Karataş, 80 kiloda Alperen Ergül, 85 kiloda Ömer Öztürkmen ve 96 kiloda Oktay Barış Özkale birinci oldu.
Ağır sıklette mücadele eden Taki Taşdemir, Enes Bandırma’yı 2-1 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.
Final müsabakalarının ardından dereceye girenlerin ödülleri Sumbas Kaymakamı ve kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yılmaz Bal, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanları Haluk Koç ve Şahin Hopur ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi Seçkin Özkale, tören sonunda yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılımın çok yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, “Böyle güzel bir organizasyonun Kadirli’de düzenlenmesinde emeği geçen başta Kadirli Kaymakamımız Muhittin Pamuk, Belediye Başkanımız Dr. Ömer Tarhan, Osmaniye Milletvekilimiz Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Yılmaz Bal ve diğerlerine teşekkür ederim” dedi.