Kadirli’de CHP’nin kuruluşunun 97. yılı kutlandı
Kaymakamlık önünde gerçekleşen törene CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü, ve gençlik kolları başkanı Burhan Bülbül’le Atatürk anıtına birlikte çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören, CHP Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü’nün konuşmasıyla devam etti.
Başkan Döğüşcü konuşmasında, “Bugün modern Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan partimizin 97. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Geçtiğimiz günlerde 100. yıl dönümünü kutladığımız Sivas Kongresi; büyük önderimiz, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, Kuvayi Milliye ruhundan ve müdafaa-i hukuk anlayışından neşet eden, onun bağrından doğan Cumhuriyet Halk Partisinin de ilk kurultayıdır. Dolayısıyla halkımızın vicdanından yükselen Kuvayi Milliye ruhunu, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti çatısında birleştiren kongredir. İlk kurultayımızın ve ilk genel başkanımızın aydınlattığı yolda partimiz, 97 yıldır her türlü hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı ayrım yapmadan tüm yurttaşlarımız için hakkı, hukuku, adaleti savunmaya devam etmiştir ve edecektir” dedi.
Döğüşcü,“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığına ve milletimizin iradesine olan sarsılmaz inancımızı 97 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı heyecan ve kararlılıkla yineliyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere dünya tarihinde emperyalizme karşı en şanlı mücadeleyi veren vatansever yurttaşlarımıza ve siz değerli partililerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Yapılan konuşmanın ardından CHP’liler alandan ayrıldı.
Tarih: 10-09-2020 09:03:10
Tarih: 10-09-2020 09:03