SORULARLA İSLAMİYET
Soru : Birbirlerine nikah düşen Amca, dayı, Hala çocukları bir çatı altında yiyip içip yatıyorlar doğrumu ?
Cevap : Evlenmeleri Caiz olan hep bir arada bulunmaları, hele yatıp kalkmaları özel dikkat gerektiren hallerden olmakla beraber bazen zinaya yaklaştrabilirki işte o an haller kuranda yasaklanmıştır haramdır.
Soru : Selamı kime vereceğiz kimin selamını alacağız ?
Cevap : Selam vermemiz konusunda Allah Resulunun özel talimatı vardır. Bu itibarla tanıdığımıza tanıdığımıza selam veririz. Ancak Selamı vermek sünnet olmak vacipdir. vereceğimiz selamı alabilecek insanlara dikkat ederiz selamı almayacak, alamayacak meşgul ve mazeretli olanlara selam vermeyiz.
Soru : Peygamberimizi rüyada görmek için ne yapmalıyız ?
Cevap : Sevgili Peygamberimizi rüyada ve ahirette görebilmek için ona layık olmamız, bize bıraktığı emenetlerine sahip çıkmalı, bizim için açtığı nurlu tevhid yolundan yürümeliyiz.
Soru : İslamda nikahın ana unsuru nedir? Resmi nikah memuru veya nikah imamı olmadanda dini nikah kıyılabilirmi?
Cevap : İslamda nikahın amacı haramı helal etmektir. Sevgili peygamberimiz bu konuda şöyle buyurmuştur. [Kadınları Allah’ın bir sözüyle helal edindiniz] İslam Dininde bir nikahın geçerli olabilmesi için, evlenecek tarafların evliliğe uygun olması, kendi rızalarıyla bu işe karar vermeleri, bu olayda iki şâhidin hazır bulunması ve tarafların evlilik adına aldım, verdim, sözlerini kullanmaları yeterlidir. Dini nikahın kıyılması için bir imamın veya nikah memurunun orada hazır bulunması şart değildir. Bazıları bilinçli olarak meseleyi saptırıyor, islam nikahı yerine imam nikahı diyerek, imamın şahsında müslümanlığı karaladığını sanıyorlar. Oysa islamın utandıracak ve aşağılayacak bir hükmü yoktur. Müslümanlar tarihine bakıldığında gayet açık ve net görülür ki, müminler dinlerinin gereğini yerine getirdikleri zaman dünyaya barış, medeniyet ve mutluluk götürmüşlerdir.
Soru: Hac ibadeti ömürde bir defamı, yoksa zenginlik devam ettikçe her yıl haccâ gidilmesi gerekir mi?
Cevap : Hac ibadeti ömürde bir defadır. Ondan sonra hacca gidişler sevap için yapılan ibadetlerdir.